Visby Roma
Visby Roma jagar kvittering

Ny förlust för Visby Roma

André Lundholm: Lite stolpe in hade suttit fint
3:40 min

Under lördagskvällen förlorade Visby Roma en viktig match mot Östersund i ishockeyns norra Alletta. Slutresultatet skrevs till 6-2 och Visby Romas dröm om Allsvenskt kval försvinner allt längre bort.

Hemmalaget inledde matchen bra med rejält spel och tränare André Lundholm menar att lagets två första perioder är de bästa på väldigt länge.

Visby Roma tar ledningen 13.25 in i den första perioden genom mål av Joseph Devin. Den andra perioden startar med ledning för hemmalaget, 1-0 och efter en rad målchanser ökar Christoffer Rasch på till 2-0. Visby Roma fortsätter att spela enkelt och försvarar sig effektivt mot Östersund. 16.10 in i andra perioden får hemmalagets back Arvid Larsson ta emot en olycklig tackling som får hemmapubliken att dra efter andan. En otäck situation där Larsson blir liggande på isen med ett befarat benbrott. En olycka kommer sällan ensam och med endast sju sekunder kvar av den tredje perioden gör Östersund 2-1 i 4 mot 3.

Tredje perioden startar blytungt för Visby Roma som redan efter 21 sekunder får se Östersund kvittera till 2-2. Kvitteringen följs av en kollektiv kollaps där hemmalagets spel från de två första perioderna är som bortblåst. Östersund tillåts göra 3-2 och 4-2 innan tränare Lundholm begär time-out. Utan önskad effekt ökar sedan Östersund på till 2-5 och 2-6.

Nu återstår fyra omgångar innan det är avgjort vilket lag som tar sig direkt till Allsvenskt kval och vilka fyra lag som lever vidare i play-off och får spela vidare för att nå kvalserien.
Visby Roma ligger efter kvällens omgång fortsatt sist i tabellen på sex poäng, nu fyra poäng upp till femteplatsen som kan ta laget till detta play-off. Hudiksvall HC, Kalix UHC och Wings HC är med och slåss. 

Redan imorgon söndag väntar ny tuff hemmamatch för Visby Roma. Sundsvall som storstilat leder serien med 27 poäng står för motståndet i Visby Ishall. 

Eva Didriksson/Sveriges Radio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".