Duon bakom Så mycket Burgsvik Emanuel Norrby och Robin Waernqvist besker Somamr på Gotland-studion. Foto: Isabelle Berglund / SR Gotland
1 av 2
Emanuel Norrby och Robin Waernqvist. Arkivfoto: Isabelle Berglund/Sveriges Radio
"Så mycket Burgsvik"-besökares bilar. Foto:Katarina Hedström/Sveriges Radio
2 av 2
Fullsatt på "parkeringen": Åkern där "Så mycket Burgsvik"-besökarna lämnat bilen. Foto:Katarina Hedström/Sveriges Radio

Rockskallen 2015 till "Så mycket Burgsvik"-arrangörerna

Gotlands Allehandas pris Rockskallen delades ut på lördagskvällen. Killarna bakom arrangemanget "Så Mycket Burgsvik" vann; alltså Emanuel Norrby och Robin Waernquist fick Rockskallen.

De fick Rockskallen i hård konkurrens med c/o Bungenäs med Filip Adamo i spetsen och Kulturföreningen De duschande vännerna, enligt Gotlands Allehanda.

Robin Waernquist fick ta emot utmärkelsen utan Emanuel Norrby som inte kunde vara med under kvällen.

Juryns motivering:

"De här arrangörerna har med stort självförtroende och ett vinnande koncept fått både gotlänningar, turister och sommarboende att fara över ön för att uppleva den speciella stämningen och musiken. Sommarkvällar inringade av genuin miljö, artister och gotlandskänsla har lockat flera tusen personer att samlas i en numera väldigt välkänd lada."

Det nyinstiftade priset Guldskivan gick till fenomenet Popgiss. Priset delades ut för första gången 2013 och då var det Stefan Helleblad som fick ta emot utmärkelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".