Skolinspektionen. Grafik: Liv Widell
Klicka för grafik: Anmälningar/kritik

Skolinspektionen kräver åtgärder för gotländsk elev

Barnet fick gå om förskoleklassen efter att inte ha fått den resursperson som hade behövts. Skolan kände till att en sådan resurs skulle behövas för att eleven skulle fungera i gruppen.

Skolinspektionen kräver att den aktuella eleven på Gotland får rätt till särskilt stöd, efter att ha utrett en anmälan från en förälder.

Skolinspektionen anser att Region Gotland inte följt bestämmelserna när det gäller elevers rätt till särskilt stöd och förelägger regionen att vidta åtgärder för att komma tillrätta med bristerna.

Eleven har bytt skola.

Av Skolinspektionens beslut framgår att rektorn på elevens första skola hade sökt och beviljats tilläggsbelopp för eleven, för läsåret 2014/2015. Den pengen följer nu eleven till den nya skolan.

Eleven anses behöva stöd i samtliga aktiviteter under skoldagen, men Skolinspektionen kan inte se att skolan utarbetat något åtgärdsprogram för eleven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".