Styrelsen i Moderata ungdomsförbundet Gotland 2015. Foto: Moderaterna

MUF på Gotland vill införa gratis läxhjälp i alla skolor på ön

Meishuan Wong, 19, omvaldes till ordförande för Moderaterna ungdomsförbund på Gotland på distriktsstämma i helgen. Hon vill komma med nya oppositionsideér som tilltalar unga.

Under helgens distriktsstämma tog MUF Gotland ställning för kostnadsfri läxhjälp på alla gotländska skolor och att bevara Bromma flygplats. De unga moderaterna uttalade sig också positivt om samtyckeslagstiftning och införandet av HBT-certifiering inom vård- och omsorgssektorn.

- Valåret må vara över, men det känns som att det riktiga arbetet börjar nu. Jag har fått förtroendet att bära distriktets förtroende under mitt första år - och många av medlemmarnas första år - som opposition. Det innebär att vi ska ta fram nya relevanta idéer och förslag som tilltalar unga och driva en aktiv oppositionspolitik, säger Meishuan Wong i ett pressmeddelande.

Förutom distriktsordförande Meishuan Wong består styrelsen av Anton Nordström, 1:e vice distriktsordförande och Ida Lickhammer, 2:e vice ordförande. Övriga i styrelsen är Emmy Benedicto, Johannes Lundström och August Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".