Hantverket 1. Foto: Karin Brindt/Sveriges Radio
Fastigheten Hantverket 1 i Visby. Foto: Karin Brindt/Sveriges Radio

Revisorer synar Gneabs verksamhet

Revisorerna för regionens industrihusbolag, Gneab, sitter inte still, efter Åke Svenssons fastighetsaffär i bolagets namn. De agerar nu för att syna om allt gått rätt till när en industrifastighet i Visby såldes, lågt under marknadsvärdet.

De båda revisorerna för bolaget Gneab  som det handlar om - alltså regionens bolag "Gotlands näringslivs- och etableringsservice, kommer nu att dyka in i det uppmärksammade fastighetsärendet för att ta reda på om allt gått rätt till.

Det är en auktoriserad revisor i Huddinge och en lekmannarevisor som skall bilda sig en uppfattning om affären. Revisorerna har i dag träffat Gneabs styrelse. Det första som sker är att de går igenom bolagets årsredovisningar.

Lekmannarevisorn Mats Ågren i Sanda vill inte medverka i radio och berätta om den förestående granskningen. han hänvisar till sin tystnadsplikt, men säger att det går att konstatera att fastigheten det handlar om har sålts till ett betydligt lägre värde än det bokförda.

Nu går revisorerna alltså igenom handlingar i fastighetsärendet och i bolaget för att ta reda på om allt gått rätt till - efter lagstiftning, regler och policybeslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".