Hantverket 1. Foto: Karin Brindt/Sveriges Radio
1 av 3
Fastigheten Hantverket 1 i Visby. Foto: Karin Brindt/Sveriges Radio
Per Lindskog. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
2 av 3
Regiondirektör Per Lindskog visste inte att Sofia Wollman jobbade så mycket. Foto: Sveriges Radio
Peter Lindvall. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
3 av 3
Peter Lindvall som tagit över som vd för GNEAB jobbar också mycket. Foto: Sveriges Radio

GNEAB:s förra vd jobbade för mycket och det bidrog till kritiserad affär

Jobbade 364 timmar i september 2014
1:51 min

Vdn i Region Gotlands bolag GNEAB hade för många uppdrag och Per Lindskog som är tillfördordnad regiondirektör tror att det bidragit till bristerna i den kritiserade fastighetsaffären i Visby.

Sofia Wollman som tidigare var vd för Gotlands Näringslivs- och Etableringsservice AB larmade i e-post till dåvarande regiondirektör Jan Björinge den 20 oktober 2014 att hon jobbade för mycket och hade gjort det i över ett års tid.

Hon skickade med en lång lista på alla sina uppdrag och en sammanställning som visar att hon jobbade 364 timmar i september 2014, och det är mer än två normala heltidstjänster.

– Det klart att det har betytt väldigt mycket för den uppkomna situationen, säger Per Lindskog.

Förstod du att hon hade så mycket att göra?

– Nej. Att det var mycket att göra, att det var en situation som började tappas kontroll på förstod jag, men det är klart den här bilden var ju första gången jag får när du visade mejlet, säger Per Lindskog.

Så här skrev Sofia Wollman bland annat till Jan Björinge:

Efter ännu en helg med arbete så gjorde jag en sammanställning av vad jag fått på min lott att arbeta med. Som det ser ut nu och som det har gjort i drygt ett år förstår jag egentligen inte att jag fortfarande står på benen.

Peter Lindvall har nu tagit över alla hennes uppdrag, och han tror att han klarar av det. Men för att reda upp efter den kritiserade fastighetsaffären har han fått jobba minst lika mycket. Han började strax före jul och i januari jobbade han 18 timmar om dagen 7 dagar i veckan.

– Jag är inte stolt över det, men situationen kräver det. På lång sikt är det inte hållbart, säger Peter Lindvall.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".