Rådhuset på Visborg. Arkivfoto: Jonas Neuman/P4 Gotland Sveriges Radio
Vilka (S)-märkta politiker ska sitta här och styra Gotland? Arkivfoto: Jonas Neuman/P4 Gotland Sveriges Radio

Snart är tiden ute att föreslå efterträdare till Åke Svensson

Imorgon måndag klockan åtta på morgonen går tiden ut för att föreslå nya Socialdemokrater i regionstyrelsen och som regionråd, efter att både ordförande och vice ordförande lämnat sina uppdrag.

Vice ordföranden Hanna Westerén har ju tagit plats i riksdagen efter att Christer Engelhardt lämnat sitt uppdrag och för ett jobb inom kyrkan i Visby.

Samma dag som Hanna Westerén började i riksdagen avgick regionsstyrelsens ordförande Åke Svensson efter att partistyrelsen inte hade förtroende för honom, efter fastighetsaffären i regionens bolag GNEAB.

När förslagen kommit in ska partiets valberedning diskutera namnen och i början av veckan blir det offentligt vilka personer som är aktuella.

Egentligen var nomineringarna för ersättare till Hanna Westerén klara. Men ett av kriterierna då var att det skulle vara en kvinna. Nu söker man både män och kvinnor till de båda posterna, säger Sonia Landin, ordförande för valberedningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".