Frukostmöte hos RegionGotland. Foto: Håkan Erlandsson/Sveriges Radio
Frukostmöte hos Region Gotland. Foto: Håkan Erlandsson/Sveriges Radio

Gotland fortsätter jobba för att bli Årets Tillväxtkommun

"Det är en jättstor utmaning"
3:41 min

Om fler som vistas på Gotland också folkbokför sig på ön, kan Gotland nå målet att bli "Årets Tillväxtkommun", tror projektledaren Peter Lindvall. 

Det var den tidigare regiondirektören Jan Björinge som deklarerade att Gotland skulle försöka bli Årets Tillväxtkommun" 2018. Att regionens ledande politiker inte var informerade angavs som en av anledningarna till att regiondirektören senare fick sparken.

Men nu fortsätter arbetet med att bli tillväxtkommun, och för att komma ifråga för utmärkelsen måste Gotland kunna "uppvisa en tillväxt och utveckling utöver det vanliga", bland annat behöver befolkningen öka.

Frågan diskuterades vid ett frukostmöte på tisdagen och projektledaren Peter Lindvall säger att det är en jättestor utmaning, men han tror att det är möjligt, eftersom varumärket Gotland är ett av landet starkaste platsvarumärken. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".