Björn Jansson och Meit Fohlin föreslås bli regionråd

Björn Jansson och Meit Fohlin om regionrådsuppdragen
11 min

Socialdemokraternas valberedning på Gotland föreslår Björn Jansson och Meit Fohlin till att efterträda Åke Svensson som avgick som regionstyrelsens ordförande och Hanna Westerén som blivit riksdagsledamot.

Valberedningen föreslår Björn Jansson som ny ordförande i regionstyrelsen. Björn har mångårig erfarenhet som regionråd och är politiskt aktiv. Han har den stabilitet och erfarenhet som behövs för att leda arbetet med att utveckla region Gotland enligt valberedningens ordförande Sonia Landin.

Meit Fohlin som idag är vice ordförande i byggnadsnämnden föreslås som regionråd. Meit har erfarenhet som skolpolitiker och har sedan 2010 varit ledamot av regionstyrelsen.

Björn och Meit är två politiker som kompletterar varandra på många sätt och kommer att bli ett bra ledarteam förRregion Gotland säger Sonia Landin i ett pressmeddelande.

Meit Fohlin kommer att ha kvar sitt uppdrag som vice ordförande i byggnadsnämnden. Björn Jansson lämnar uppdraget som ordförande i socialnämnden.

Beslut om de regionråden kommer att tas vid Socialdemokraternas representantskap den 16 februari.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".