CMI Composit i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
Arkivfoto: Henrik Wallenius/Sveriges Radio

Gneab på väg att sälja ännu en fastighet

Peter Lindvall: Öppna marknaden som gäller
0:55 min

Fastigheten där båttillverkaren Nimbus hade verksamhet, Telefonen 5, ska säljas av Region Gotlands  industrihusbolag Gneab. Det blir den första affären efter den kritiserade försäljningen av Hantverket 1.

Peter Lindvall som är vd för Gneab säger att den här gången är det "öppna marknaden" som gäller - inför den försäljning som kommer inom kort.

- Vi håller precis just nu på med att kartlägga samtliga hyresgäster, hur avtalen ser ut. Vi har gett mäklaren i uppdrag att påbörja ett värderingsarbete, säger Peter Lindvall och tillägger att det kommer att göras ett "kompletterande värderingsarbete", för att Gneab som säljare verkligen skall ha koll på hur marknadsvärdet ser ut.

Så småningom kommer fastigheten ut till försäljning på den öppna marknaden säger Lindvall. Han bedömer att intresset är stort för flera att etablera sig där, att döma av det antal påringningar som både han och flera i styrelsen fått med frågor om fastigheten Telefonen 5.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".