Storgatan i Hemse. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/P4 Gotland Sveriges Radio
Storgatan i Hemse. Arkivfoto: Cristina Jardim Ribeiro/Sveriges Radio

Våldsamt när män rånade guldbutik i Hemse

Polisen: Vi rubricerar det som rån och dråpförsök
1:33 min

Polisen knackar dörr i Hemse efter att guldbutiken på Storgatan utsatts för ett rån. Två män dök upp i butiken och tvingade till sig varor.

Polisen har hållit förhör med vittnen och personer som kan ha gjort iakttagelser kring rånet som skedde vid stängningsdags klockan 18.00 på fredagskvällen.

Kompletterande förhör har också hållits med den rånade.  

Polisen rubricerar händelsen som rån och även som dråpförsök eftersom rånarna hade kniv.

Enligt vakthavande befäl Per Bäckström vid Polisen på Gotland rör det sig om två gärningsmän som försvann springande från platsen. Deras vidare flyktsätt är inte känt; alltså om de därefter försvann i något fordon.

De fick med sig en "ospecificerad mängd guld", säger han. Rånbytet rör sig om varor från butiken, men inte pengar ur kassan, enligt Polisen.

"Någon form av våld" utspelade sig också mellan rånare och butiksbiträde, enligt vakthavande som inte har några närmare detaljer om hur skadade rånarna möjligen blev av kassörskans slag.

Butiksbiträdet uppges vara chockad efter händelsen, men inte fysiskt skadad.

Polisen är intresserad av allmänhetens iakttagelser från platsen vid 18-tiden och jobbar under dagen vidare med poliser på plats i Hemse.

- Vi jobbar ganska brett i ärendet just nu, säger Per Bäckström. Vi drar i många trådar samtidigt med både intre och yttre spaning, säger han.

På fredagskvällen spårade poliser med hund i området.

- Vi har väl fått upp något spår, men vi håller det för oss själva, säger Bäckström, men det gav ett resultat om riktning.

Polisen tar också en titt på eventuella övervakningskameror från Storgatan i Hemse.

- Det finns ju lite kameror här och var, säger vakthavande befäl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".