Färjeterminalen Grankullavik. Foto: Leif Johansson/SR
Mot färjeterminalen Grankullavik. Foto: Leif Johansson/SR

Hamnen i Grankullavik rustas med färjetrafik på Gotland i blick

Borgholms kommun på Öland vill rusta upp hamnen i Grankullavik för att få den klassad som beredskapshamn. SVT:s Smålandsnytt uppger också att färjetrafik på Gotland är önskvärd.

Det finns också förhoppningar i Borgholm om att få igång färjetrafiken mellan Grankullavik och Gotland, enligt SVT:s Smålandsnytt.

Borgholms kommun har inlett förhandlingar med Trafikverket och Länsstyrelsen med syfte att få hamnen i Grankullavik klassad som beredskapshamn.

Men intresset från Gotland för att få igång färjetrafiken verkar vara svalt. I dagsläget finns inga planer på trafik till Grankullavik, säger Destination Gotlands vd Christer Bruzelius till Smålandsnytt.

Det finns också delade meningar om färjelinjen på Öland. En del tror att det kan bidra till fler turister, medan andra tyhcker att det är att kasta pengar i sjön att lägga ner mycket pengar på hamnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".