Visby IBK mot Rasbo IK i innebandyns division 1.
Visby IBK med sin breda trupp blev för svåra för Rasbo IK. Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio

Rasbo IK hade ingen chans mot Visby IBK

Michael Rasi: Vi är här för att gå till Allsvenskan
1:35 min

Lördagens strömavbrott på Gotland var ingenting som störde Visby IBKs uppladdning. Laget ångar fortsatt på i innebandyns division 1 och hade ännu en gång kattens lek med råttan när bortalaget Rasbo IK besegrades med hela 15-1.

Rasbo IK kom till matchen med endast tio spelare och spelade redan från start ett mycket defensivt spel där laget backade hem på egen planhalva och lämnade över taktpinnen till Visby IBK. Visby IBK som kunde rulla runt på tre hela femmor hela matchen var på spelhumör och rullade in 7-0 innan den första peroden var till ända.

I den andra perioden fortsatte uppvisningen där det stundtals såg ut som att bortalaget Rasbo IK ställde upp för att spela boxplay trots fem spelare på planen. Samtliga femmor i Visby IBK skapade stort tryck i offensiv zon och de anfallsförsök som kom ifrån Rasbos sida avvärjdes innan det utvecklats till målchanser. Tredje perioden slutar 10-0 till hemmalaget.

I tredje perioden slås tempot av en smula och en liten kvalitetssänkning infinner sig helt naturligt. Trots detta håller hemmalaget uppe målproduktionen och förutom Rasbos 0-1 i peridens första minut gör Visby IBK mål i en strid ström. Slutresultatet 15-1 fastställs 19.09 i den tredje perioden.

Värt att notera bland målskyttarna är att Markus Jovic gjorde fem mål och att Jonas Hruby gjorde mål i sin första hemmamatch med Visby IBK.

Nu återstår fyra omgångar innan det Allsvenska kvalet drar igång. Visby IBK som leder serien spelar nu vidare för att säkra förstaplatsen och då få med sig en hemmaplansfördel i det kommande kvalet.

Målskyttar: Markus Jovic 5, Wilmer Viinamäki 2, Joakim Turunen 2, Emil Zetterberg, Jonas Hruby, Gustav Karlström, Jon Lindgren, Robin Melin, Krzysztof Kulczycki.

Periodsiffror: 7-0, 3-0, 5-1

Skottstatistik: 44-14

Publiksiffra: 471 st

Eva Didriksson/Sveriges Radio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".