Pia Toftenius: Ytterligare en flicka utsatt för prästen

1:14 min

Nu träder en tredje tjej fram, som säger att hon blivit utsatt för den visbypräst som erkänt att han haft sex med tonårstjejer i sin dåvarande församling 2008.

Det har kommit fram nya uppgifter kring prästen som fått tillbaka kragen, trots att han haft sex med flera 15-åriga tjejer när han arbetade som präst i Visby för ett antal år sedan. Det gäller ytterligare en flicka som anger att hon lämnade ön efter att prästen ska ha gjort närmanden mot henne.

Han sökte då upp henne i Stockholm och försökte förgripa sig på henne, säger församlingspedagogen i Visby domkyrkoförsamling Pia Tofténius som idag ska lämna in en anmälan mot biskop Sven Bernhard Fast till biskoparnas ansvarsnämnd. Pia Tofténius anser att biskopens hantering av ärendet när prästen fick tillbaka sin krage är bristfällig och mannen inte borde ha fått tillbaka rätten att arbeta som präst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista