Snickerifabrik satsar i Nimbus gamla lokaler

4:37 min

I delar av den tidigare båtfabriken i Visby, som nyligen sålts av region Gotland, växer det nystartade företaget Snickerifabriken Visby, berättar vd Thomas Nilsson.

Snickerifabriken Visby är en hopslagning av sex företag, som arbetat inom möbelsnickeri, byggentreprenad och byggnadsvård. Sedan i våras hyr de 2500 kvadratmeter av det tidigare båtsnickeriet.

- Vi var tre av oss delägare som stod i ett litet snickeri i Hejde och vi fick säga nej till alla större jobb, så när vi fick möjligheten att hyra i det tidigare båtsnickeriet tillsammans med de andra i Visby så gav det oss chansen att utvidga verksamheten, säger Thomas Nilsson.

I det tidigare båtsnickeriet tillverkar de allt från möbler åt privatpersoner till köksinredningar och inredningar åt byggföretag och butiker och även till ambassader utomlands. Idag har snickeriet femton anställda och i höst nyanställs tre till. Ambitionen är att kunna växa och bli uppemot trettio anställda.

Att de tidigare industrilokalerna som de hyr nu sålts av regionen till en ny ägare, Ladingen AB, är ingenting som oroar, såvida det fortsätter att vara hyresnivåer som förblir konkurrenskraftiga.

- Vad vi förstår är det ett fastighetsbolag som är intresserad att förvalta sina fastigheter och då är de väl intresserade av att ha kvar hyresgäster i lokalerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista