Cecilia Schelin Seidegård stannar på Gotland

Regeringen ger Cecilia Schelin Seidegård förnyat förordnande som landshövding.


– Det känns väldigt bra och jag är glad över att få fortsätta representera Gotland i olika sammanhang, säger landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård. 

Enligt Schelin Seidegård så är många intressanta frågor och viktiga projekt på gång för länsstyrelsen och hon är angelägen att få fortsätta arbeta.

Landshövdingerollen

 

Landshövdingen är regeringens företrädare i länet och utses ofta i ett sexårigt förordnande. Det kan förlängas med som mest, ytterligare 3 år om personen inte har uppnått pensionsåldern. En viktig uppgift för landshövdingen är att samordna den statliga verksamheten i länet. Landshövdingen ska även följa länets tillstånd och informera regeringen om länets behov. Landshövdingar infördes i Sverige redan 1634, då Axel Oxenstierna delade in landet i olika kungliga områden (län). Cecilia Schelin Seidegård utsågs till landshövding på Gotland i januari 2010. (Källa Länsstyrelsen)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista