Polisen går inte vidare med misstänkt beskjutning av länsstyrelsens bil

1:33 min

Polisen kommer inte att utreda händelsen i fredags då länsstyrelsens bil blev beskjuten med något som kan ha varit ett luftgevär eller en slangbella.

Två anställda var vid tillfället ute på underhållsarbete i naturreservatet Uppstaigs i Katthammarsvik och enhetschefen Anna-Lena Fritz på länsstyrelsen säger att händelsen uppfattades som hotfull och mycket allvarlig. Personalen såg också en medelålders man försvinna in i skogen.

Polisen har inte gjort någon teknisk undersökning av fordonet men säger att det inte går att utesluta att ett stenskott orsakat skadan och lägger nu alltså ner anmälan i brist på någon skälig misstänkt.

- Det finns inget som tyder på något hot och det finns inget som tyder på att den blivit beskjuten, säger Magnus Frank på Gotlandspolisen.

Men länsstyrelsens personal är inte helt nöjda med hanteringen av anmälan, säger länsstyrelsens enhetschef Anna-Lena Fritz.

- Jag är lite förvånad men polisen gör ju sina prioriteringar, säger hon.

- Personalen som drabbats känner en besvikelse över att det här inte har handlagts på ett annat sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista