Fick elräkning på 1,5 miljoner kronor. Foto: Mats Odéen
Dyr elräkning för sommartorpet. Foto: Mats Odéen

Fick elräkning på 1,5 miljoner

1:50 min

Mats Odéen fick en räkning på 1 501 624 kronor för elen i sitt lilla soldattorp i Mästerby från GEAB, Gotlands Energi AB.

 - Det brukar i och för sig vara några tusen, och det visade sig att det var 3 421 kronor som det skulle var egentligen, vilket jag tyckte var ganska mycket, men i förhållande till en och en halv miljon är det ju rena lotterivinsten, säger Mats Odéen.

Hur reagerade du? 

- Först blev jag ju så klart chockad, sen tog vi för givet att det var ett missförstånd och skrattade åt alltihop, säger Mats Odéen.

Det har varit en kall sommar, men så kall har det väl inte varit?

- Nej vi tänkte också så. Kanske att vi haft ett element eller två på i juni, och så köpte vi en ny mikrovågsugn men en sån elslukare kan den ju inte vara, säger Mats Odéen.

Vad har du fått för förklaring från GEAB?

- Jag ringde och pratade med en jättetrevlig kille, som inte kunde ge någon förklring men sa åt oss att riva fakturan så ska vi få en ny, säger Mats Odéen.

Så det var inget snack om saken?

- Nej, nej, men han rådde oss att rama in elräkningen och hänga upp den på väggen, säger Mats Odén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista