Riksutställningar och gotländska hantverkare gör utställning om rymden

4:23 min

Riksutställningar har tillsammans med gotländska hantverkare producerat en ny utställningsplattform med en utställning om rymden till House of Sweden i Sveriges ambassad i USA:s huvudstad Washington.

Melankoli och gräsrötter är temat för några av verken i en gotländsk utställning som ska visas upp i Washington. Riksutställningar har satt samman en utställning som både ska visa upp svensk rymdforskning och svenska sinnesstämningar.

På torsdagen skickas 19 trälådor från Visby till svenska ambassaden i Washington. I dem finns en utställning som Riksutställningar satt samman tillsammans med gotländska konsthantverkare och förutom exempel på svenska rymduppfinningar ska utställningen också förmedla en bild av svensk melankoli och gräsrötter.

- Vi ville erbjuda amerikaner tillgång till en del av Sverige som var något annat än vackert väder, jordgubbar och gröna gräsmattor, säger Magdalena Tafvelin Heldner.

Riksutställningar har producerat utställningsplattformen och innehållet till den första utställningen tillsammans med gotländska hantverkare - Snickerifabriken Visby, Gotlands Svets & Smide (GSS), Holms glasmästeri, Visby Glasblåseri, med flera.