Salladsplock med asiatiska kräftstjärtar. Foto: Lasse Eskelind/Sveriges Radio

Recept på salladsplock med asiatiska kräftstjärtar

En liten god marinad sätter asiatisk sprätt på kräftstjärtarna tillsammans med knaprig selleri.

4 personer:

12-16 blad av hjärtsallad (gemsallad) eller delade romansalladsblad

1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g avrunnen vikt

1 stor klyfta vitlök, helst färsk

2 stjälkar bladselleri

1 msk sesamolja

1 msk rapsolja

1-2 msk sesamfrön, gärna rostade

ev salt

 

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Finhacka vitlök och selleri, blanda i en skål med sesamolja, rapsolja och sesamfrön. Vänd ner kräftstjärtarna och låt dra en stund.
  2. Smaka av med lite salt. Fördela på salladsbladen och servera.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista