Aptitsnittar med ost och korv. Foto: Lasse Eskelind/Sveriges Radio

Recept på aptitsnittar med ost och korv

Kryddiga smakbitar att njuta medan du lagar resten av middagen.

4 personer:

1 liten baguette, gärna surdeg

150-200 g taleggio eller annan mild kittost

1 chorizo eller annan kryddig korv

kryddkrasse

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva baguetten tunt på snedden, lägg på bakpapperklädd plåt. Skiva osten och fördela på snittarna, toppa med korv i tunna skivor.
  2. Gratinera snittarna i övre delen av ugnen tills osten smälter och de får lite färg. Klipp över lite krasse och servera direkt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista