Tiggare Visby. Foto: Katarina Hedström/ Sveriges Radio P4 Gotland
Tiggare Visby. Foto: Katarina Hedström/ Sveriges Radio P4 Gotland

Ministern uppmaning att inte ge till tiggare fördöms

4:56 min

Lisen Kebbe från nätverket Gotland Solidaritet som hjälper romska migranter är en av många som har reagerat på jämställdhetsminister Åsa Regnérs debattartikel. På fredagen skrev ministern i DN att det är bättre att hjälpa Eu-migranter på plats i hemländerna. 

I artikeln på fredagen skrev Åsa Regnér och Martin Valfridsson, nationell samordnare för utsatta Eu-medborgare,  dels att de vill minska antalet Eu-migranter i Sverige och dels att det är bättre att skänka pengar till hjälp på plats i hemländerna än att skänka dem till migranter i Sverige.

Lisen Kebbe är en av flera 100 medlemmar i Gotland solidaritet, en av flera organisationer som hjälper EU-migranter på ön med bland annat bostad och pengar. Hon tycker det är bra att organisationer hjälper till i hemländerna, men tycker att det är lika viktigt att hjälpa i Sverige.

- De som är här behöver pengar nu, de svälter. Så enkelt är det! säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista