Visby IBKs Kalle Bending, Endres Tanja Stella och Visby Romas Adam Rachidi i studion redo för intervju.
Visby IBKs Kalle Bending, Endres Tanja Stella och Visby Romas Adam Rachidi är laddade för seriepremiär. Foto: Patrik Annerud/Sveriges Radio.

Elitspelarnas knep inför matchstart

Kalle Bending: Jag har massa fuffens för mig inför match
3:26 min

I helgen är det seriepremiär för de gotländska elitlagen Endre IF, Visby IBK och Visby/Roma. Kalle Bending, Tanja Stella och Adam Rachidi berättar om hur de tacklar premiärnerverna.

Både Kalle Bending, Visby IBK, och Adam Rachidi, Visby Roma är nyförvärv inför säsongen som drar igång i helgen. Målvakten Kalle Bending kommer från GGIK som Visby IBK kämpade om en Allsvensk plats mot säsongen 2013/2014. Visby IBK förlorade då, samtidigt som GGIK tog steget upp i Allsvenskan och lyckades där prestera så pass bra att laget gick direkt upp i Superligan där GGIK nu befinner sig. 

Visby IBK har samma mål i sikte och Kalle Bending ser fram emot att sikta ditåt med de förutsättningar som han erbjuds i Visby IBK.

- Det är mycket roligare att spela när det är seriöst runtomkring och en arena är ju något helt annat än att spela i en gympasal som jag är van med i Gävle, säger han.

Adam Radichi kom också han till Gotland och Visby Roma inför den här säsongen efter att ha spelat i Arlanda Wings som kämpar i samma serie som Visby Roma.   

- Jag har känt mig hemma i Visby Roma från dag ett, säger han.

Kalle Bending, Tanja Stella och Adam Rachidi har alla tre ritualer att mota premiärnerverna med.

- Jag har massa fuffens för mig. För det första så måste jag äta två och en halv timme innan matchstart. Om jag inte börjar att äta precis två och en halv timme innan då blir det spel i huvudet, säger Kalle Bending från Visby IBK.

Endre IFs Tanja Stella håller sig lite lugnare.

- Jag är ganska okomplicerad. Det enda jag gör är att jag sätter mig efter uppvärmningen och tänker på det som jag satt som personligt mål, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".