spelaren Andreas Rodin, Gotland laddar sina skepp, Foto Lasse Ahnell Sverigesradio
1 av 2
spelaren Andreas Rodin, Gotland Foto Lasse Ahnell Sverigesradio
Många spel finns på hyllorna till utlåning i Visby, Foto Lasse Ahnell Sverigesradio
2 av 2
Många spel finns till utlåning i Visby, Foto Lasse Ahnell Sverigesradio

Spelnördar utan datorer

4:33 min

WisCon, spelkonventet som är motsatsen till dataLan genomförs på Gotland under höstlovet. Hundratals nördar och intresserade kan gratis spela "riktiga" spel utan datorskärmar.

Brädspel, kortspel, figurspel och rollspel är några av de ingående spelformerna som kommer att finnas när Gtlands första spelkonvent i denna changer börjar fredagkväll den 23 oktober. Turneringar för nördar och bara prova på för nykomling samt alla spelformer däremellan bjuds. Övernattning i sovsal och turneringar får deltagarna betala men allt annat är gratis. Dessutom finns ett brädspelscafé som är öppet dygnet runt i Södervärnsskolan.

Filip Sandell och Andreas Rodin berättade om sin spelform, en kombination av figurspel och kortspel där små skepp monteras till en armada och sen spelas på ett bord 1,5 gånger 1,5 meter stort. En tävling kan pågå i några timmar eller ett par dagar med byggandet av modeller.

En av arrangörerna, Lotta Rodin Lundberg hoppas på 400 unika besökare under de tre dagarna när spelföreningen Östans Skuggor tillsammans med Swerok och Studiefrämjandet arrangerar WisCon i Visby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista