Tårta. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
1 av 2
Fanny Anderssons tårta. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Fanny Andersson. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
2 av 2
Fanny Andersson bakar tårta i dagens café. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Receptet på Fanny Anderssons tårta

Fanny Andersson bakade en tårta med vit choklad och hallonfluff i Maris Café och delade med sig av receptet efteråt.

Tårtbotten

5 ägg

3dl strösocker

½ dl kakao

1 ½ dl potatismjöl

1dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

 

Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner dom torra ingredienserna blanda försiktigt.

175 grader i nedredelen i ugnen ca 40-45 min.

 

Fyllning:

Hallonsylt ca 3dl

 

Vitchokladfluff

3dl vispgrädde

200g vitchoklad

Värm grädden (får inte koka) låt den vita chokladen smälta i den varma grädden under omrörning. Låt stå i kyl under natten. Vispa grädd och Vitchoklad bandningen fluffigt.

 

Smörkräm

150g rumsvarmt smör

3dl florsocker

1dl hett vatten

Vispa till en bredbar konsistens.

 

Dela tårtbotten i tre bottnar. Bre på vitchokladfluff på första botten på andra botten bre på hallonsylten. Spackla på smörkrämen runt hela tårtan tunt men jämt. Lägg på marsipanlocket och garnera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".