Patrik Pettersson överklagar försäljning av hamnterminalen
Foto: Sveriges Radio
Bryggeriaffären

Därför överklagar han bryggeriaffären

Kommunjuristen: Jag vill att beslutet upphävs
3:10 min

Det är som att skattebetalare ska ställa upp och jobba gratis åt Spendrups, menar kommunjuristen Patrik Pettersson, efter uppståndelsen kring överklagandet av Bryggeriaffären. 

Region Gotlands försäljningsuppgörelse med Spendrups Bryggeri kan vara olaglig och saken kommer att prövas i Förvaltningsrätten i Stockholm.
Det blir följden av att Region Gotlands egen kommunjurist Patrik Pettersson har lämnat in ett överklagande av Regionfullmäktiges beslut att överlåta marken där gamla Hamnterminalen ligger till Spendrups Bryggerier.

Som P4 Gotland berättade igår så reagerar den politiska ledningen starkt över att regionens egen jurist valt att överklaga uppgörelsen med Spendrups. Björn Jansson uttryckte irritation och bekymmer över att "det skickar olyckliga signaler" både internt och externt när en anställd tar juridisk strid mot ett politiskt beslut.

Juristen själv, Patrik Pettersson, är på semester och har inte gått att nå - förrän nu.
I inslaget motiverar han varför han tog steget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".