Byggnadshyttan renoverar Västergarns kyrka. Foto: Henrik Wallenius/Sveriges Radio Gotland

Flera intresserade av att köpa Byggnadshyttan

Försäljningen av Byggnadshyttans två konkursbon ska vara klara i slutet av veckan, hoppas konkursförvaltaren Clas Dalén.

- Vi har fått in flera anbud och kommer nu gå igenom dem och göra utvärdering, därefter ska vi träffa representanter för ägarna, säger Clas Dalén.

På i slutet av veckan beräknas försäljningen vara klar, men innan dess vill Clas Dalén inte avslöja något om vilka som lämnat anbud och vilka summor det kan handla om.

- Vår uppgift är ju att försöka få in så mycket pengar som möjligt utifrån vår värdering av värdet på bolaget, men hur mycket det är värderat till vill Clas Dalén inte berätta.

Anledningen till Byggnadshyttans konkurs är främst en tvist efter ett renoveringsarbete i en kyrka i Södertälje som gjort att bolaget hamnat i ekonomisk kris.

Förhoppningen där är att parterna ska kunna komma till en förlikning kring de 6,7 miljoner som de är oense om. Tvisten är ännu inte utredd, efterson Södertälje församling begärt ytterligare underlag innan de vill gå vidare och diskutera några belopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".