Årets Tryffelkock 2015 Filip Fastén. Foto:Lasse Ahnell/Sveriges Radio
1 av 3
Årets Tryffelkock 2015 Filip Fastén får pris av landshövdingen. Foto: Lasse Ahnell/Sveriges Radio
Tryffelrätter av Filip Fastén. Foto: Lasse Ahnell/Sveriges Radio
2 av 3
Tryffelrätter av Filip Fastén. Foto: Lasse Ahnell/Sveriges Radio
Filip Fastén presenterar fyra tryffelrätter_Foto Lasse Ahnell Sverigesradio
3 av 3
Filip Fastén presenterar fyra tryffelrätter_Foto Lasse Ahnell Sverigesradio

Stjärnkock blev årets tryffelkock

Motivering och intervju med årets tryffelkock.
3:49 min

Filip Fastén heter årets tryffelkock 2015. Filip blev ifjol utsedd till "årets kock" i Sverige och är stjärnkock på Fabriken Furillen.

För fjärde året utsåg Tryffelakademin årets tryffelkock och idag presenterades Filip Fastén som denna kock. Han presenterade några smakprov på smårätter, alla med tryffel.

  • Rotselleri som bakats långsamt tillsammans med en kräm på rotselleri och tryffel.
  • Stekt lök fylld med rostad lökkräm och tryffel.
  • En upp och nedvänd dumpling syrad i mjölk och kålrot som sedan fyllts med en ugnsrostad kräm och hackad tryffel.
  • Jordärtskocka som legat med tryffel i två dygn och sedan har bakats sakta i ugnen på låg temperatur. Jordärtskockan har sedan stekts i honung och smör samt riven tryffel.



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".