Linn Nyberg och Nicklas Nordborg från Gotlands improvisationsteater.
Linn Nyberg och Nicklas Nordborg från Gotlands improvisationsteater.

Improvisatörer kom till studion med en extra nyhetssändning

2:52 min

Improvisatörer berättade om ett sensationellt fynd i Östersjön och värmde upp inför improvisationstävlingen Guldbocken. 


Två improvisatörer gästade morgonprogrammet och fick som uppdrag att improvisera en nyhetsrapport. De visste inte på förhand vad nyheten skulle handla om utan fick i direktsändning veta att de skulle berätta om ett nytt fynd i Östersjön. Dessutom skulle varje mening börja med nästa bokstav i alfabetet. 

- Arkeologerna har funnit... Bertil Grisemor på Sjöfartsverket... Cirkusföremål närmare bestämt.. 

Så berättade Linn Nyberg och Nicklas Nordborg från Gotlands improvisationsteater om fyndet. De är två av sex gotländska improvisatörer som på onsdag tävlar om vandringstrofén Guldbocken. Att tävla i improvisation kräver en del förberedelser även om allt är improviserat.

- Det är som en fotbollsmatch. Varje match är unik eftersom man får olika passningar, bollen kan studsa på en tuva och vad som helst kan hända, men alla behöver kunna reglerna och formen, säger Linn Nyberg och Nicklas Nordborg.

Publikens applåder och domarens poäng avgör vem som vinner. Nytt för säsongen är att improvisatörerna tävlar i lag istället för individuellt.

- Vi kände att det var dags för en förändring och det blev svårt att få tag på deltagare när vi tävlade individuellt, säger Nicklas Nordborg.

Video: Här är den improviserade sändningen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista