Robin Andersson och Julia John pluggar miljövetenskap på campus Gotland
Robin Andersson och Julia John pluggar miljövetenskap på campus Gotland. Foto: Hanna Sihlman/Sveriges Radio

Miljövetarstudenter ser möjligheter i klimatfrågan

"Finns mycket kunskap att hämta"
0:55 min

Inför klimattoppmötet i Paris finns både oro och framtidshopp hos många människor. Julia John och Robin Andersson, miljövetarstudenter på campus Gotland, tror att förändring är möjligt.

- Man får inte tänka hela tiden på det stora hela, utan får börja hemma och förändra sig själv. Det är det bästa man kan göra, säger Julia John som läser första året på kandidatprogrammet i miljövetenskap vid Uppsala universitet campus Gotland.

Hon känner igen känslan av att det är lätt att bli nedstämd av de stora utmaningar som världen står inför när det gäller klimat- och miljöfrågor, och berättar att en del studiekamrater har förändrat sin livsstil sedan de påbörjade på programmet och t. ex. blivit vegetarianer eller veganer.

Även Robin Andersson menar att förändring ändå är möjlig.

- Det finns mycket kunskap att hämta kring de här frågorna och jag känner att det finns stora möjligheter till att bidra till förändring med hjälp av den här kunskapen. Det känns väldigt viktigt att kunna gräva sig in i de här frågorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".