Romabadet. Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio
Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio

Oklart hur länge Romabadet måste vara stängt

Stängningen av Romabadet kom överraskande och ställer till problem för öns övriga badhus och ännu är det oklart hur länge Romabadet måste hållas stängt.

- Det är ännu alldeles för tidigt att säga hur länge Romabadet kommer att hållas stängt. Om två veckor vet vi vad som behöver göras akut och vad det skulle kosta, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Teknikförvaltningen som ansvarar för byggnaden kommer att kalla in en konstruktör som ska gå igenom anläggningen och tillsammans med teknikförvaltningen ta fram konkreta förslag på hur den akuta situationen kan räddas. Därefter ska beslut om eventuella åtgärder fattas.

De badande i Roma hänvisas nu till Solbergabadet i Visby och Hemsebadet. Men i Solbergabadet är det redan många badande och det är ännu oklart om öppettiderna kan utökas.

Per Gustafsson som är chef för regionens badhus, säger att det nu är full fokus på att diskutera hur man ska lösa den akuta situationen, men det kommer att dröja några dagar innan det arbetet är klart.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".