Guldkantat år för luftgevärsskytten Frida Eriksson

2:34 min

Hon imponerade i årets SM och på Ö-spelen i somras. I januari gör gotländska Frida Eriksson sin första landskamp. 

På Ö-spelen i somras var hon yngsta deltagaren i Gotlands trupp och tog hem tre guld. I luftgevärsskytte spelar åldern inte så stor roll men klart är att 15-åriga Frida Eriksson är en av Gotlands största talanger inom sporten.

- Jag bryr mig inte så mycket om åldern. På Gotland tävlar jag alltid mot äldre deltagare för att få bra motstånd, säger Eriksson som tävlar för Stenkumla.

Det går åt många burkar ammunition när Frida Eriksson tränar. Varje pass är 1-2 timmar lång och hon tränar stående luftgevärsskytte 3-4 gånger i veckan. 

Hård träning har gett resultat. I år vann Eriksson SM-guld i seniorklassen och i januari ska hon till Finland för att tävla med landslaget. 

- Klart man blir nervös när man tävlar, framför allt när man tävlar mot eliten och personer man ser upp till. Men det är bara att ta det lugnt och göra precis som vanligt så går det bra, säger Eriksson.

Och visst är det stor skillnad mellan en som kan skjuta och en som inte kan skjuta. På vår facebook-sida kan du se hur det gick när programledaren Hanna Sihlman sköt tillsammans med Eriksson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista