Polisen bevakar fastigheten
Polisen bevakar fastigheten. Foto Lasse Ahnell Sverigesradio

Maskerade män rånade och misshandlade man

Polisen: Vittnen har hörts
1:31 min

En man i 70-års åldern blev hotad med kniv och misshandlad i sin bostad i Slite i natt. Två maskerade män tog sig in och tvingade till sig mannens tillhörigheter.

Två män bröt sig in mannens hus när han var hemma. Han blev misshandlad och tvingades under knivhot att lämna i från sig tillhörigheter. Polisen vill inte avslöja exakt vad rånarna kom över.

- Männen var maskerade, säger polisens presstalesman Hesam Akabari. Han vill däremot inte kan säga hur de var maskerade, eller hur stora delar av ansiktet som varit täckt.

Mannen i 70-års åldern fördes till sjukhus med ambulans. Enligt ansvarig läkare på lasarettet har mannen fått lindriga skador och mår efter omständigheterna bra.

Bostaden är avspärrad för att polisens tekniker ska undersöka brottsplatsen under dagen.

Polisen söker nu efter de två män som ska ha utfört rånet och misshandeln och har inlett en förundersökning om grovt rån.

- Ett vittne har också förhörts, berättar Hesam Akabari.

Vet ni om de två männen och mannen kände varandra?

- Det är frågor som berör utredningen och som vi gärna håller för oss själva.

Uttalades det något annat slags hot från männen?

- Även de uppgifterna är sådant som vi inte går ut med just nu, säger polisens presstalesman Hesam Akabari.

Den rånade mannen är samlare, men om samlarobjekten finns bland de stulna objekten, kan vara orsak till rånet  eller om det har ett samband till rånet på annat sätt har P4 Gotland inte fått bekräftat.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".