Julskinkor i kyldisk. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/P4 Gotland Sveriges Radio
Julskinkor i kyldisk. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/P4 Gotland Sveriges Radio

KRAV-certifierade grisar kan inte säljas under gårdsnamnet

Ekologiskt griskött kan inte gårdsmärkas
0:56 min

Griskött som tidigare sålts som lokalproducerat under det egna gårdsnamnet, kan inte göra det som KRAV-certifierat.

Dirk van der Krogt ansvarar för det ekologiska sortimentet på Svenskt Butikskött, som äger Gotlands slagteri och han säger att de trettio KRAV-gårdar som finns producerar för litet för att flödet i butikerna skall kunna vara jämnt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".