Vattengympa. Foto: Mari Winarve/P4 Gotland Sveriges Radio
Romabadet. Foto: Mari Winarve/Sveriges Radio

Romabadet fortsatt stängt

Filip Reinhag (S): Men Fårösund fortsatt öppet
1:18 min

Romabadet kommer att hålla stängt både i januari och februari. Samtidigt vill förvaltningen att badet i Fårösund hålls fortsatt öppet.

Att rusta upp badet skulle kosta närmare 300 000 kronor, och då skulle man kunna använda badet cirka ett år till. De pengarna finns inte idag.

Förvaltningen vill att kultur- och fritidsnämnden 9 februari tar beslut om Romabadets framtid - samt att politikerna även ger förvaltningen i uppdrag att upphandla bad- och idrottsmöjligheter i Fårösund efter 31 mars.

Det var den 1 december som Romabadet stängdes med omedelbar verkan. Den undersökning som gjorts visar att bassängens konstruktion har stora skador på grund av läckage och höga kloridhalter. Ett konsultföretag hade inspekterat badet och bedömer att betongkonstruktionen är i mycket dåligt skick. 

-Det är klokt att göra så här. Vi vet från utredningen av den oberoende konsulten att betongkonstruktionerna är mycket dåliga men vi vet även att andra tekniska system i Romabadet är undermåliga, säger Johan Malmros, enhetschef på teknikförvaltningens fastighetsförvaltningsavdelning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".