Claes Dahlén, vd för Fröjelgårdens flyktingboende tände facklorna vid solfesten inför årets längsta natt. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Slitebaden. Arkivfoto: SR Gotland
2 av 2
Slitebaden. Foto: SR Gotland

Clas Dahlén köpte Slitebadens hotell

Nu är det klart vem den nye ägaren till Slitebadens hotell är. Det är Clas Dahlén som tidigare köpt Fröjelgården och startat asylboende där genom sitt bolag Integrationshem Sverige.

Slitebadens mest långvariga ägare på senare år är Donnergymnasiet som under drygt tio år bedrev hotell- och restaurang utbildning i lokalerna innan de såldes 2011 för 7,2 miljoner kronor.

Sen har ägarbytena gått fort, men hotell- och restaurangverksamheten har varit igång ändå.

Den nya ägaren gjorde konkurs efter två förlustår och Slitebadens hotell såldes till ett bolag i Stockholm för 5,6 miljoner.

Ett halvår senare köpte gotlänningen Johan Gate hotellet för 3 miljoner, och nu har han alltså sålt och tjänat 1,5 miljon på affären.

Enligt uppgifter till P4 Gotland byggs Slitebadens hotell just nu om till flyktingboende. P4 Gotland har sökt ansvariga på Integrationshem Sverige,  men inte fått kontakt med någon som kan uttala sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".