Gamla brandstationen på Klinttorget i Visby. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Brandskyddsföreningen vill köpa Klintens brandstation

"Vi vill bevara byggnaden"
1:15 min

Den ideella organisationen Brandskyddsföreningen på Gotland - som inte skall förväxlas med brandmännens kamratförening - vill köpa gamla brandstationen i Visby innerstad.

Brandskyddsföreningens ordförande Jan Bejrum har skrivit till regionstyrelsen och framfört att föreningen vill köpa huset, som är värderat till 800 000 kronor.

Brandstationen har de senaste åren åkt in och ut på regionens försäljningslista. Än skulle fastigheten säljas på öppna marknaden genom mäklare - än skulle det ske en direktförsäljning. Och så stoppades det igen. Regionstyrelsen beslutade senast att sälja huset enligt regionens riktlinjer. Det innebär att fastigheten antingen kan säljas på öppna marknaden eller till hyresgästen.

Nu hoppas alltså Jan Bejrum, som var brandchef på Gotland när hyreskontraktet med kamratföreningen upprättades, att Brandskyddsföreningen ska få köpa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".