Stig Göransson och Lars Hagman, Gotlands Gårdsmejeri Ab. Foto: Oss reklambyrå
Stig Göransson och Lars Hagman, Gotlands Gårdsmejeri Ab. Foto: Oss reklambyrå

Försenad start för nytt mejeri i Stånga

Det dröjer innan det nya mejeriet i Stånga kan få igång sin verksamhet. Den utrustning som redan i höstas skulle ha kommit från Israel är försenad.

-Förhoppningsvis ska utrustningen komma hit i slutet av den här veckan, säger Stig Göransson, som står bakom planerna på ett mejeri i Stånga.

När väl utrustningen är på plats ska det sättas ihop innan produktionen kan börja.

I senare delen av februari/början av mars hoppas han att mejeriet ska vara i produktion.

Runt 2000 liter mjölk ska tas om hand, och säljas ohomogeniserad i enliters plastflaskor. På sikt hoppa man också kunna tillverka både grädde, yoghurt och creme fraiche.

Tre personer ska arbeta i mejeriet i Stånga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".