Mymlan Isenborg. Foto: Lasse Ahnell/Sveriges Radio
Mymlan Isenborg driver restaurangerna tillsammans med Jonathan Bergström.

Surfers nominerad till krogpriset Gulddraken

Visbybaserade restaurangen Surfers nyöppnade filial i Stockholm har blivit nominerad till Årets krog i Dagens Nyheters restaurangpris Gulddraken. 

Av de tre kategorierna budget-, mellan- och lyxkrog tävlar Jonathan Bergström och Mymlan Isenborgs restaurang Surfers i mellanklassen och kämpar mot fyra andra krogar. 

Gulddrakens motivering lyder:

När krögarna bakom Visby-baserade Surfers beslutade att utöka sin verksamhet även till huvudstaden var det som att en del av Österlandet flyttade till City. Glöm alla fördomar du har om det kinesiska köket, på Surfers kan man inte ens stava till strimlad biff med bambuskott. Här är det den heta och smygande sichuanpepparen som regerar, och det uppskattas så till den milda grad att restaurangen snabbt blivit ett favoritställe för många stockholmare. Lägg till anständiga priser och skönt barhäng så inser ni att Surfers är ett ställe vi vill återkomma till många gånger.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista