Anna Jakobsson. Foto: Hanna Sihlman/Sveriges Radio
Anna Jakobsson. Foto: Hanna Sihlman/Sveriges Radio

Anna Jakobsson årets gotlänning

"Jag är jätteglad och tacksam"
2:57 min

Innebandyspelaren Anna Jakobsson är årets gotlänning, har Gotlands Tidningars och helagotlands läsare röstat fram. 

År 2015 vann hon bland annat VM-guld, i finalen satte hon en av målen i straffavgörandet. Hon vann också skytteligan senaste säsongen och blev också den spelare som gjort flest mål totalt i superligan.

Gotlands Tidningars nyhetschef och stf. Ansvarig utgivare Mikael Carlson:

”Det är med stolthet vår redaktion ger utmärkelsen till Anna Jakobsson, en av Gotlands förnämsta idrottspersoner i modern tid. Hon är en sann inspiratör för inte minst barn och ungdomar inom idrotten, och kommer alldeles säkert att nämnas när nästa generation får frågan om vilka deras förebilder är. GT:s läsare har kunnat följa Anna Jakobssons karriär genom åren på våra sportsidor, och när vi i går räknade samman resultatet i tävlingen Årets gotlänning stod det klart att de verkligen tagit henne till sina hjärtan.”

 Juryns motivering:

”Hon har en vinnarskalle som få. Genom den egenskapen får hon med sig ett helt lag. Och får hon inte det kan hon avgöra matcher själv. Hon lyckas kombinera en framgångsrik karriär som fastighetsmäklare med ett liv som elitidrottare på absolut högsta nivå. Nyligen satte hon nytt målrekord genom tiderna i svenska superligan, 453 mål. Hon har vunnit två VM-guld och nu saknar hon bara ett SM-guld i samlingen. Det kan komma i vår.”

Anna Jakobsson fick 36 procent av rösterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".