Visby Roma mot Troja Ljungby
Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio

Visby Roma tappade mot Troja/Ljungby

1:54 min

Visby Roma tappade viktiga poäng i jakten på en playoff-plats. Trots tvåmålsledning redan efter sex minuter lyckades Troja-Ljungby vända och vinna matchen med 3-6.

Hemmalaget Visby Roma tog ledningen redan i den andra minuten och ökade sedan på sin ledning i den sjätte minuten. Båda målen genom tvåmålsskytten Jonathan Johansson.

- Vi får en bra start, absolut. Tyvärr så lyckas vi inte riktigt i  fem mot tre som vi får där i slutet av den första perioden, säger Jonathan Johansson

Trots målövertag för Visby Roma efter den första perioden var det Troja-Ljungby som var det bättre laget sett över hela matchen. Efter den första periodens underläge jobbade sig bortalaget in allt mer i matchen. Om den första perioden var fördel Visby Roma så gick den andra perioden bortalagets väg. Troja-Ljungby kunde både kvittera och gå om hemmalaget och därmed vinna den andra perioden med hela 4-1.

I den tredje perioden rinner tiden ifrån Visby Roma som har en rejäl uppförsbacke med tanke på underläge 3-5. När ingen reducering kommer och laget inte riktigt orkar samla kraft kan Troja Ljungby relativt enkelt spela av den sista perioden och vinna matchen med 6-3.

-Vi ville gärna få in en puck tidigt i tredje men tyvärr inner tiden ifrån oss, säger Jonathan Johansson.

Redan på söndag väntar ny match för Visby Roma som då återigen spelar på hemmaplan. Gästar då gör serieledaren Huddinge som på sju matcher spelat in 17 poäng. Visby Roma ligger just nu på sjätte plats med inspelade poäng.

Målskyttar för Visby Roma: Jonathan Johansson 2, Andreas Gröndahl.

Periodsiffror: 2-1, 1-4, 0-1

Skottstatistik: 37-46

Publik: 1688

Tabell och övriga resultat HÄR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista