Märta Norman. Foto: Tomas Ardin/Sveriges Radio
Arkivfoto: Tomas Ardin/Sveriges Radio Foto: Tomas Ardin/Sveriges Radio

Ejmunds Märtha Norman: Man blir väldigt ledsen

1:48 min

Märtha Norman som inom kort tar över Ejmunds med exklusivt nötkött som specialitet, är inte orolig inför framtiden, däremot mycket irriterad på att Gothemsgårdens misstänkta köttfusk kunnat pågå.

- Jag har jättesvårt att förstå att det kunnat hända. Det är så tragiskt för varumärket Gotland som vi arbetar så hårt med, för att konsumenterna ska få det de vill ha.

Märtha Norman är inte särskilt orolig för varumärket Ejmunds.

- Vi styr all slakt själva, och har god kontakt med kunderna, så just för vår del är jag inte orolig. Men tyvärr kan det ju bli ringar på vattnet för Gotlands del.

Bakgrund: Historien om Gothemsgården

Köttdjuren vid Ejmunds går till slakt i Visby, och sedan körs kropparna vidare till ett litet styckeri Farsta, och Märtha Norman är helt säker på att det inte förekommer något fusk med deras kött.

- Vi har full koll. Vi vet exakt när slakten sker, vi får mejl och har öronmärken, och har daglig kontakt med styckeriet. Vi har också en egen säljare, och skickar med garanti.

- Till och med köttbullarna kan jag kolla, genom att se batchnummer på påsarna.

Vad tycker hon då om landsbygdsministerns förslag om strängare straff för matfuskare?

 - Jättebra, det låter perfekt!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista