Jessica Hermansson. Arkivfoto: Sveriges Radio
Arkivfoto: Sveriges Radio

Jessica Hermansson tycker Gothemsgårdens försäljning var märklig

3:01 min

Jessica Hermansson som driver ekologisk köttproduktion på Botvalde gård i Gothem, säger sig inte vara förvånad över det misstänkta fusket vid Gothemsgården.

- Vi har tyckt att det varit märkligt att Gothemsgården kunnat sälja så mycket Kravkött, när det inte kan vara så många som levererat till dem, säger Jessica Hermansson, som också är ordförande för LRF Gothem.

. Vi inom Kravvärlden har väldigt god kontakt med varann och vet ungefär vilka som säljer vart. Mig veterligen var det ingen som sålde till Gothemgården, fast de hade mycket Kravkött.

Vi känner oss lite rånade på vår sockens "heder" tyvärr. Botvalde Gård på Facebook

Att varumärket "gotländskt kött" kommer att förlora på historien, tror inte Jessica Hermansson, eftersom det finns andra, större producenter än Gothemsgården.

- Jag tycker personligen att man ska vara närmare sin bonde. Vi som producerar har inga möjligheter att luras. Vi är väldigt kontrollerade.

Bakgrund: Historien om Gothemsgården

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista