GA och GT på Visborgsområdet. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland

Fotograferna kan försvinna från de gotländska tidningarna

Gotlands Media som äger Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar och helagotland.se vill göra om organisationen och både dra ner och flytta antalet tjänster, från papperstidningarna till webben.

De som berörs är fotografer, redaktionschefer och så kallade planerare. MBL-förhandlingarna är ännu inte avslutade, skriver facktidningen Journalisten.

– Alla i mediebranschen tittar just nu på hur man kan organisera sig och hitta vägen framåt på en marknad där intäkterna sjunker. På Gotlands Media tittar vi på hur vi kan utveckla vår organisation i linje med hur medievanorna förändras, säger VD Carin Sjöberg till tidningen.

Journalistklubbens ordförande Petra Jonsson säger till Journalisten att hon ifrågasätter att ledningen talar om en utveckling av papperstidningarna.

- Vi är oroliga för hur det kommer att tas emot av tidningsläsarna, för det kommer att märkas när man satsar på webben och tar från papperet, säger Petra Jonsson till Journalisten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista