Wisbygymnasiet. Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Besökarna fick bland annat kika in i köket hos Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Arkivfoto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Öppet hus på Wisbygymnasiet underlättar utbildningsval för niorna

5:20 min

Under tisdagen höll Wisbygymnasiet för första gången öppet hus för nyfikna niondeklassare och deras föräldrar inför gymnasievalet.

- Vi testar i år om ett öppet hus skulle kunna vara en bra idé, säger skolans rektor Charlotta Lilja.

Entréhallen i Steffenhuset var stundtals smockfull när niondeklassare och deras föräldrar under tisdagen välkomnades av både elever och personal på skolan.

De som tog sig igenom folkhavet premierades med en fikabiljett som kunde lösas in mot nybakta semlor i cafét där eleverna på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet visade runt i köket.

- Jag tycker det verkar vara väldigt stillsamt, man får jobba i lugn och ro. Det verkar väldigt roligt, säger niondeklassaren Arvid från Roma.

Humanistprogrammet hade lektion i klassiska språk under det öppna huset. En kurs som bara erbjuds på ett annat gymnasium i hela landet påpekade den entusiastiske läraren Diego Rossi stolt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista