Kött Gothemsgården Gothems slakteri
Foto: Lasse Ahnell/Sveriges Radio

Köttfusket: Slaktade på natten

Det gotländska företaget som avslöjades med att ha blandat ut sitt Krav-märkta kött med utländskt kött arbetade på nätterna för att inte bli upptäckta.

Det uppger en anonym tidigare anställd vid företaget till Aftonbladet.

Företagen misstänkt ha sålt utländskt kött som svenskt och kravmärkt kött.

Nu vittnar en tidigare anställd för Aftonbladet om om hur det gick till bakom kulisserna på företagens slakteri.

– Styckarna klev upp klockan två på nätterna och styckade lamm med irländsk stämpel. Då hann de få undan allt irländskt kött till dagen, så när Livsmedelsverket kom styckade de bara gotländska får. Det kom kylbilar på natten som åkte iväg med allt, säger källan till Aftonbladet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".