z
1 av 2
Fem kvadratmeter per person är de asylboendes yta. Foto: Patrik Annerud/Sveriges radio
Cilla Krook, projektledare Region Gotland. Foto: Gunnel Wallin/Sveriges Radio
2 av 2
Cilla Krook, projektledare Region Gotland. Foto: Gunnel Wallin/Sveriges Radio

Allmänt möte om asylmottagning i Fårösund

Cecilia Krook: "Vi förstår att det blir en oro"
4:37 min

Region Gotland bjuder in till allmänt möte i Fårösund i och med att antalet asylsökande i Fårösund skapar oro, enligt regiondirektör Peter Lindvall.


Orsaken är den oro som kommit från Fårösundsbor angående planer på att förlägga fler asylsökande i samhället.

Som vi kunde berätta igår väntas ytterligare 200 - 250 flyktingar komma i slutet av mars till ett boende som håller på att iordningställas i gamla kustparksområdet.

Men Region Gotland får information väldigt sent från Migrationsverket när nya asylsökande är på väg, det säger Region Gotlands samordnare i flyktingfrågor Cecilia Krook.

- Det ställer naturligtvis stora krav på regionens verksamhet, naturligtvis också Migrationsverket och de frivilliga - och där vill jag poängtera hur fantastiskt det här engagemanget har varit, säger hon.

Det här tog ni upp på ett möte internt i regionledningen?

- Det stämmer. Det var flera som kontaktade oss på ledningskontoret och politiken om att de här uppgifterna sprids, säger Cecilia Krook.

Den 8 februari kl 18.00 i folkhögskolans aula hålls mötet för allmänheten i Fårösund. Politiker och tjänstemän från Region Gotland deltar tillsammans med polisen och förhoppningsvis även Migrationsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".