Babben Larsson. Foto: Lasse Ahnell/Sveriges Radio
1 av 2
Dags att lämna Gotland efter premiärhelgen av Expedition Babben. Foto: Lasse Ahnell/Sveriges Radio
Babben Larsson. Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio
2 av 2
Babben Larsson. Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio

Babben: Enorm respons på föreställningarna

2:01 min

Fem föreställningar på fyra dagar, alla utsålda långt i förväg. Barbro Karin Viola "Babben" Larsson är mycket nöjd med premiärmottagandet på Gotland.

Expedition Babben är hennes största projekt någonsin och det sträcker sig nu över de två kommande åren när alla landskap i Sverige skall besökas. Bygdegårdar som rymmer minst 200 personer och som hon aldrig har uppträtt i innan, det är utgångspunkten.

Hemma har Babben en karta med nålar där hon uppträtt, vita för storstäder och röda för landsbygd. De nu cirka 250 nålarna kommer att utökas med flera hundra när hon är klar.

- Det känns verkligen som att ha börjat hemma" säger Babben om premiären, för trots att hon i 28 år tillhört den svenska ståuppeliten och bor på fastlandet är hon innerst gotlänning. "Jag vet inte hur jag skall bli av med det" säger Babben och strålar som en sol.

Cirka 1000 gotlänningar har sett henne uppträda i Fårö, Grötlingbo, Stånga, Kräklingbo och Eskelhems bygdegårdar. På frågan när de andra 56000 gotlänningarna skall få se "Expedition Babben" skrattar hon och säger "fastlandet" men också att hon har dåligt samvete och kanske avslutar expeditionen på Gotland om cirka två år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista