Fårösund från ovan. Foto: Jesper di Corsi/P4 Gotland
Fårösund från ovan. Foto: Jesper di Corsi/P4 Gotland

Kuylenstierna: Gör hyreshus på KA3

"Jag bygger samhällen och får saker att växa"
1:55 min

KA3:s före detta kaserner i Fårösund skulle kunna bli hyreslägenheter, föreslår ägaren Joachim Kuylenstierna.

Regionledningen har gett Gotlandshem i uppdrag att närmare utreda förslaget. I morgon torsdag ska Kuylenstierna och Gotlandshem träffas för ett möte.

Det var under ett möte i fredags, som Kuylenstierna kom med sin idé.

Mötet skulle egentligen handla om det tillskott på ytterligare uppemot ett par hundra asylsökande flyktingar som skulle tillföras Fårösund inom kort - tack vare just Joachim Kuylenstiernas fastigheter på gamla KA3.

Migrationsverket var där, landshövdingen var där, representanter för Fårösundsnätverket Tillsammans på norr var där - på mötet, som snabbinkallats på grund av uppblossad oro i Fårösund.

Det var Joachim Kuylenstierna som skulle hyra ut dom gamla militärkasernerna, via ett bolag som han själv sitter i bolagsstyrelsen för - Care Im.

Nu förklarade han sig plötsligt villig att avstå från en lönsam uthyrningsaffär med Migrationsverket - mot att han istället får sälja sina kaserner till Gotlands kommunala bostadsbolag Gotlandshem, som skulle kunna göra permanenta hyresbostäder i dom.

Gotlandshem har redan 79 lägenheter i Fårösund, och överväger sedan tidigare nya bostadsprojekt på orterna Hemse, Slite och Klintehamn. Behovet av lägenheter i Fårösund ska vägas mot det, säger regionrådet Björn Jansson (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".