Mediebevakning av murkram, GT:s Tommy Söderlund. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
1 av 2
Tommy Söderlund bevakar "mur-kram". Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Visbyfotografen Tommy Söderlund på Östercentrum
2 av 2
Arkivfoto: Anna Jutehammar/Sveriges Radio

Tommy Söderlund lämnar GT efter 34 år

3:19 min

Företaget Gotlands Media ska minska kostnader genom att reportrar ska ta egna bilder och fotograferna också skriva. En av tidningarnas mångåriga fotografer som slutar nu är Tommy Söderlund.

Gotlands Media som ger ut papperstidningarna Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda och webbtidningen helagotland.se genomför förändringar.

Bland annat försvinner tre fotografer, medan två ska vara kvar på webbredaktionen och serva båda tidningarna med bilder. En av fotograferna som lämnar Gotlands Tidningar den 29 februari, efter 34 år, är Tommy Söderlund.

- Jag vänder mig mot att man tar bort den spetskompetens som behövs allra mest. Det finns en risk för kvalitetsförsämring, som innebär att man får se många leende människor titta in i kameran. Många arrangerade bilder. I min värld ska bilderna beröra. De ska vara dokumentära. De ska tillföra texten. Vem ska i fortsättningen ta bilder på människor som gråter?

Efter klockan 17 intervjuas Gotlands Medias vd Carin Sjöberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista